Communiceer als gemeente beter met lokale inwoners

Ga als Gemeente voor een Lokaal Communicatieplatform

De Infozuil is een digitaal billboard voor de presentatie van full-colour informatie. Een belangrijke functie van dit medium is de communicatie van de gemeente met haar inwoners.

Infozuil Nederland voorziet u als gemeente exclusieve zendtijd op een medium met groot bereik om lokale zaken te promoten. U kunt hierbij denken aan boodschappen van algemene aard (bijvoorbeeld paspoort aanvragen), boodschappen in geval van calamiteiten (bijvoorbeeld amber alert), aankondiging van evenementen en promotie van uw gemeente.

 

Waarom een lokaal communicatieplatform voor gemeenten?

Citymarketing

Een opvallend welkom aan de bezoekers van de gemeente en een flexibel communicatiemedium dragen er toe bij dat uw gemeente gepresenteerd wordt als modern, eigentijds, vooruitstrevend.

Communicatiemedium naar inwoners

Ook winkeliers etc. hebben behoefte aan een flexibele mogelijkheid om tegen geringe kosten berichten door te geven aan hun doelgroep. De combinatie van advertenties in afwisseling met gemeenteberichten is en extra push voor deze bedrijven.

Kosteloos en zonder gedoe geregeld

De investering en de onderhoudskosten komen geheel voor rekening van Infozuil Nederland. Ook de vergunningen & plaatsing worden volledig door Infozuil geregeld.

Toepassingsmogelijkheden

Een lokaal communicatieplatform heeft vele toepassingsmogelijkheden.

Heet bezoekers welkom

Schakel snel tijdens calamiteiten

Communiceer snel

Kondig events aan

Reminders naar inwoners

Referentie: Gemeente Woerden

De eerste Infozuil werd in 2012 geplaatst in de gemeente Woerden. De zuil voldoet geheel aan de verwachtingen, zowel van de gemeente als de adverteerders. Bekijk het filmpje om te zien wat de gemeente Woerden u over haar ervaringen met de Infozuil vertelt.

Lees het gehele verhaal van Gemeente Woerden

Wij werken onder andere samen met de volgende gemeenten:

                  

Welke modellen heeft een lokaal communicatieplatform?

Een lokaal communicatieplatform is een digitaal billboard met een full colour LED scherm en wordt door Infozuil Nederland geplaatst op belangrijke invalswegen of op prominente locaties in gemeenten. De Infozuil is leverbaar in verschillende uitvoeringen. De afmeting van de Infozuil, de kleur van de Infozuil en de vormgeving van de Infozuil wordt afgestemd op de wensen van u als gemeente. Immers, de Infozuil moet een mooie eyecatcher zijn, passend in het straatbeeld van de gemeente.

De voordelen

  • Snel en eenvoudig te actualiseren
  • Snel inzetbaar bij calamiteiten
  • Uitstekend medium voor citymarketing
  • Communicatiemedium voor inwoners en lokale ondernemers
  • Communicatie 24 uur per dag, 7 dagen per week
  • En dit alles voor de gemeente budgetneutraal
Lokale functie

Naast de gemeenteberichten is er ruimte voor advertenties. Hierbij wordt prioriteit gegeven aan lokale bedrijven. De gemeente biedt op die manier het lokale bedrijfsleven een interessant en gewild platform.

Geen kosten voor de gemeente

De investering en de onderhoudskosten komen geheel voor rekening van Infozuil Nederland.

Locatie

De gemeente bepaalt, in overleg met Infozuil Nederland, waar de Infozuil geplaatst wordt. Dit kan zijn op invalswegen, pleinen, rotondes of ander prominentie plekken in de gemeente. De Infozuil is leverbaar in verschillende uitvoeringen, passend bij de wensen van u als gemeente. Meer informatie kunt u vinden op onze pagina Infozuilen.

Duurzaamheid

Wettelijke normen

Onze ledschermen voldoen aan de strenge wettelijke optische en lichttechnische eisen gesteld in de NEN -12966 en deze zijn gevalideerd door de Nederlandse Overheid (Rijkswaterstaat).

Milieu

Het display bestaat uit milieuvriendelijke ultra bright LED-verlichting. Het energieverbruik is zeer laag. De INFOZUIL wordt gevoed met groene stroom. De ingebouwde lichtdimming is stroombesparend, doordat de lichtsterkte permanent wordt aangepast bij de sterkte van het omgevingslicht

Veel Gestelde Vragen

Waarom kan de Infozuil kosteloos worden aangeboden? 

Naast de gemeente, maakt ook het lokale MKB gebruik van deze opvallende publicatiemethode. Zij doen dit middels betaalde abonnementen, waardoor we naar de gemeente toe kosteloos kunnen werken. De gemeente krijgt altijd 1/3e van de beschikbare zendtijd. Kortom: de gemeente hoeft alleen maar ‘ja’ te zeggen en Infozuil maakt alles levensvatbaar.”

Hoeveel beschikbare zendtijd krijgen wij als gemeente? 

De gemeente krijgt altijd 1/3e van de beschikbare zendtijd.

Krijgen wij nu allemaal grote landelijke adverteerders in onze gemeente? 

Gemeentes hoeven niet bang te zijn voor een ‘Las Vegas’ effect, garandeert Infozuil. “Wij houden alles bewust lokaal. Daar zit de kracht van op deze manier publiceren. De boodschappen die getoond worden gaan altijd de inwoners aan, of bezoekers van buitenaf, bijvoorbeeld toeristen.

Hoe duurzaam is deze oplossing? 

De digitale oplossing van Infozuil werkt energiezuinig en voorkomt de noodzaak van het sturen van papieren mailings naar inwoners. “Denk je eens in hoeveel brieven er niet meer rondgestuurd hoeven te worden. Dat is pure winst als je kijkt naar de CO2-footprint die werken met papier en bezorgdiensten met zich meebrengt. Als gemeente kun je punten scoren op de duurzaamheidsladder.

Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact op.

Verbeter uw lokale communicatie als Gemeente

© 2024 Infozuil Nederland